You are here

История

 

 

Историята

 

През 1886 година във Франция,Семейство Legrand (Льогранд), което живее в малкия град Лимож, решава да открие своя собствена фабрика за производство на порцелан. Появата на електричеството бързо променя предмета на дейност на Льогранд защото порцеланът започва да се използва за направата на изолатори и ключове. След края на Втората Световна война през 1944 двама индустриалци от Северна  Франция -  Жан Верспиерен и Едуард Декосте се заемат с ръководството на компанията  Льогранд. Именно тези ентусиасти  и познавачи в тяхната област дали на Льогранд решаващ тласък в дейността й. Tяхната политика в последствие става залог за успеха на фирмата. По този начин, от малкото семейно предприятие израства една от най-големите международни компании – водещ световен производител в областта на електрооборудването.

Бурният ръст на Льогранд дошъл през  60–70-е години на двадесети век, когато  компанията става интернационална.

 

Днес

 

Legrand е световният специалист в продуктите и системите за електрически инсталации и информационни мрежи. Legrand предлага една от най-пълните оферти на продукти на пазара.

С разнообразие от 130 000 каталожни номера, Legrand гарантира, че ще намерите онова решение, което отговаря най-пълно на вашата електрическа инсталация или комуникационна мрежа. 1800 души са ангажирани в изследването и развитието на нови продукти, а 5 % от годишните приходи се отделят за изследването и развитието на нови решения. Вече много години Legrand увеличава ефективността си с постоянен напредък и последователнист. Основно този аспект се дължи на факта, че Legrand осъзнава необходимостта от запазването на чиста околна среда и се присъединява към глобалната инициатива на ООН.

 

Легранд България ЕООД

 

Стартира дейността си в България през 2005г. като търговско представителството Льогран ЕсЕнСи. С амбициозен труд, през 2015г. на българския пазар се появява филиала Легранд България ЕООД. Спечелили множество награди за дизайн и качество, и с внимание насочено към детайла, продуктите на Legrand са разпознаваеми и търсени както в цял свят, така и в България. У нас марката получи полулярност с качеството и уникалността на предлаганите продукти. Legrand може да отговори на вашите изисквания за жилищни, обществени или индустриални проекти.

 

 

UPS

© 2018 Legrand - All Rights Reserved